2010-09-20 | 19:55:11

Städet?

Idag skulle dom ju komma och städa hemma hos mig. Trodde ju att jag hade blivit lurad men det är flera som sagt att det faktiskt är så det funkar inom vissa företag... Ja tycker ju personligen att de e ett bra sätt för att sälja en vara. Att komma hem och visa Hur och Att det verkligen fungerar.
MEN... de lilla problemet var ju att dom bara hade mitt gamla nummer som nu tillhör dagis. Och jag har inte haft telefonen nu på eftermiddagen utan den har Anna haft. Så dom hade iaf ringt och frågat efter mig så Anna gav dom mitt nya nummer och de har dom inte ringt på... SÅ inget städ idag asså... men ja tror inte längre att de va nåt lurendrej!
Får se om dom ringer igen för en ny tid. Ja e ju rätt så lättlurad så skulle dom verkligen ha nåt bra att komma me till "hyfsat" pris så e nog ja rätt lättövertalad! =)


2010-09-19 | 19:56:35

Lurad??!

Tror att jag blivit rätt blåst idag.
Ringde en tjej förut från ett städföretag och sa att dom har vart hemma hos Robert och Emma och gjort en rensöring... Då fick dom ge bort en gratis rengöring till någon och valde då att ge den till mig!
Jag fick välja på mattvätt, möbelrengöring och sängsanering. Jag valde möbelrengöring... Ångrade mej i eftrerhand och kom på att min soffa e ju typ ny och sängen borde ha fått sej en omgång istället eftersom Alanya har erövrat den till sin sovplats!

Asså detta måste ju vara ett skämt!! Varför skulle Robert o Emma välja mej av alla människor?! jättesnällt om de nu e så men de ska bli spännande o se.
Dom skulle komma imorgon eftermiddag isf!
imorgon får jag/ni svaret... kommer det någon och städar hemma hos mig gratis eller är det här ett skämt!?

2010-09-19 | 10:44:44

uppdatering

En liten uppdatering sen sist.

Söndag:
Var inte längesen ja vaknade nu utan har hunnit med att fixa hundarna för morgonen och ligger nu i soffan och kollar på vänner.
Vad dagen har att bjuda på har ja inte ens tänkt tanken på än. Har en pensionatshund hemma så utbudet är lite mer begränsat än vanligt.

Lördag:
Igår var jag till Örebro på lite shopping. blev inte så mycke. men lite småplock från ikea iaf.
Vi stannade till i Karlskoga på vägen hem för lunch på China restaurangen där och lite spel på deras Jack vegas maskiner (slutade på plus) =)
På kvällen grejjade jag lite i lägenheten och kollade på en film, orkade inte h
yra någon så det fick bli en som jag hade sedan tidigare. Men de va trevligt iaf =)

Fredag:
Lång dag med massor av jobb, fixade hund för utställning (inte mina egna dock). var iväg med Anna och köpte lite nya arbetskläder som passar bra när det blir lite kallare på promenaderna här snart.
sen blev det hem och stupade i soffan.

Torsdag:
I torsdags eftermiddag så åkte jag och mamma ut och handlade lite... hittade en mössa och stövlar bla.

Kvällen bjöd på film... The blind side. Den var väldigt bra tycker ja. Rekomenderas verkligen!



Det är väl vad som har hänt mig i stora drag de senaste dagarna.

Nu ska ja se om ja kan göra något vettigt av den här Söndagen.

2010-09-16 | 10:54:26

Kortdag

Efter en kort dag på jobben ida så är vi nu hemma och ska ta en tupplur.

Hundarna ligger utslagna på golvet och ja ligger utslagen i soffan! Gonatt en stund från oss! =)



2010-09-15 | 19:53:28

tur & otur

Jag har ju tidigare sagt att ja tycker de borde bli dags för mig att få lite tur tillbaka i livet. Eftersom min bil gick sönder igår så lånade jag mammas bil från igår tills idag. Skulle skjutsa storebror innan jobbet imorse och då gick även mammas bil sönder!! de är ju verkligen inte sant! 2 bilar på 2 dagar!
Då trodde ja att min otur skulle stanna ett tag till...MEN... under dagen har de äntligen vänt (peppar peppar)
Fick ett samtal nu på eftermiddagen från Carab. Dom hade kollat på min bil... Hittat felet och kunnat laga den... för endast typ 650:-
Såå gött... Så nu är den åter ute på vägarna och far.

Mamma och deras bil har felet lokaliserats på och blev inte heller en dyr historia... som tur är eftersom ja känner mej lite ansvarig för de även att det skulle ha hänt vem som än satt bakom ratten.

Så nu är det här med bilproblem ur världen för ett tag hoppas ja!


2010-09-14 | 20:07:11

Carab

Nu står min bil på Carab och väntar på att någon ska ha tid att kolla efter fel på henne! Ja hoppas att ja kan få ett besked imorgon och inte minst ett prisförslag. Spännande!
Var runt och kollade på lite nya bilar idag, hittade någon av intresse men jag tänkte inte köpa en sprillans ny och inte en till de priset så vi får se.

Tänkte jag skulle kolla runt lite mer efter bil om inte annat till framtiden om det nu skulle visa sig att det här felet går att fixa till ett överkomligt pris.

Prio 1: rymmligt bagageutrymme!!


Här är iaf en sån bil jag spanade in idag som vore kul att ha råd med!



2010-09-14 | 11:59:34

Bilhaveri

Asså när ska min ENORMA otur jag har haft den senaste tiden vända och bli otur utan det där fula O i början!? Nu har det vart mycket med hundarna ett tag och jag tackar gud för att det inte är dom den här gången men min kära Bil! Den började gå illa på vägen hem från jobbet nu och hacka sig fram... Kom nätt o jämt hem (som tur e) och nu funkar den inte längre... Motorlampan lyser så jag gissar på ett Stort fel! Blir det en dyr historia så överväger jag att ist köpa mig en ny. Den har varit med mig i drygt 3 år nu och har med allt mitt farande landet runt ställt sin mätare på snart 22.000 mil!! 12.000 stod den på när jag köpte den, så 10.000 mil på 3 år är inte dåligt utan några större defekter innan tycker ja.
MEN... kan det vara så att mitt slarv med olja kan ha orsakat detta så kommer jag inte vara glad på mig själv!

Väntar med spänning på att min Bror ska komma och se om han kan lista ut va de kan vara. hoppas på nått litet men anar ett stort fel!
Det är ju inte bara att låna en bil heller när man har 3 stora berner som ska med till jobbet och allt så jag klarar mig inte utan bil länge. kan ju heller inte cykla med 3 hundar, hinner inte cykla till tidningen fram o tillbaka för att sedan behöva GÅ med hundarna ända till dagis! inte en chans!
Hur faan ska ja lösa problemet "billös"!?!?!?



2010-09-13 | 18:41:12

Måndag....Hallå!

Vart tog du vägen??... Det står Måndag i almanackan men jag har inte kännt av att jobbveckan har börjat knappt. Hela dagen har bara försvunnit totalt.
Har vart så mycket att göra på jobbet som man inte brukar göra så de är väl förmodligen därför de har gått så fort. Vi har bytt ut lite soffor i några av Boxarna på dagis så då var ja tvungen att åka till Björneborg och hämta kärra och sen bar vi ut gammla soffor och in med nya i boxarna och tog med dom gammla och åkte till tippen me skiten!
Vårat bord som vi har haft i vårat "personalrum"/"personalbastu" eller "krypin" eller vad man nu kan välja att kalla det har under helgen fraktats hem till sin riktiga ägare så därför fick vi åka upp till loppisen och införskaffa oss ett nytt!
Sitter kvar på jobbet än eftersom det är min natt att sova nu när Anna har kämpat på ensam under rekord helgen!

Idag har de stått bullpåse på Menyn och senare till kvällen kilar jag nog över till Donken och köper mej en hamburgare. Nyttig och underbar dag!


2010-09-12 | 19:24:23

Flyttstädning

Idag har jag varit till huset och hämtat mina sista grejjer. Känns skönt att ha sina saker i sitt hem så man kan plocka rätt och ge allt sin plats så man slipper kasta om hela tiden.
Nu har ja tagit mej an Garderoben/förrådet i hallen... Mycke saker som man vill ha plats med där inne... Men överlag så är det mest hundarnas grejjer.
Har massor kvar att plocka undan innan jag kan lägga mej till ro inför kvällen.

Den här helgen har bara försvunnit verkligen. imorrn är det redan Måndag och dags att sova på jobbet igen.

Nu ska ja återgå till min städning sen blir de till att titta lite i Elins katalog från Partylite där ja ska köpa hem lite ljus!

2010-09-11 | 22:00:35

Supa skallen av sej!

Det är när ja känner mej som ja gör just nu som ja bara skulle vilja gå ut och supa skallen av mig totalt... Dra ett sträck över det där med nykterist och släppa alla spärrar...
Fattar inte hur en sån skitsak kan dra upp så mycke osämja!!
Mitt humör sjunker till botten och långt därunder till o me av sånt här tjafs! Orkar inte lägga energi på det så därför kommer de kännas så mycke bättre när det är över och det inte är något man behöver tänka på mer! Åka hem o lägga sej o sova istället och tänka på nåt annat kanske vore en idé nu!


2010-09-10 | 19:54:03

Tagit helgen

Nu har jag tagit en välbehövlig ledig helg! Hundarna ligger utslagna på golvet efter 2 veckor i sträck med mycket jobb och sovande på jobbet... Det är inte bara mig det sliter på att arbeta!
Idag har jag suttit med bokföringen större delen av dagen... Så skönt att ha de gjort för den här månaden!

Har tagit en lugn kväll för att slappna av efter jobbet och hyrt mej en film, köpt lite godis, chilinötter och Coca Cola! Inga fel de inte!
Dagens film blev The Invention Of Lying... Tycker det var en rätt så bra film med en hel del roliga grejjer men kunde kännas lite väl mycket under vissa stunder!




Imorgon ska jag till Gelleråsen på Auktion! Det ska bli kul. Ja har aldrig varit på Auktion i hela mitt liv förr så vi får väl de om de e nåt för mej!

2010-09-09 | 18:05:46

Friskvård

Idag har vi haft friskvård på företaget! Elin som driver Gött å Leve har varit hos oss och gett mej och Anna en riktigt välbehövlig massage. Anna ville bara ha rygg men ja körde på med en helkropps... och det behövdes verkligen! Det var en djupgående massage vilket gjorde lite ont på vissa ställen under tiden men känns så skönt nu efter. Imorgon är det nog träningsverk hos lilla Lene så vi får väl se hur sugen man är på att ge sej ut på hundpromenaderna då =)... inte så mycket att välja på dock!
Elin kommer att komma tillbaka om 2 veckor igen så det här är något vi vill fortsätta med!

Idag har det varit väldigt mycke hundar på dagis och inte mindre än 8 hundar är hos oss på pensionat i helgen! Jag har min lediga helg men kommer hjälpa Anna med någon promenad i helgen iaf så hon inte behöver mata runt på alla promenader ensam! Känns kul att det verkligen rullar på med dagiset just nu och allt jobb man har lagt ner börjar nu betala sig! Vi är såå sjukt nöjda med att ha så mycket kunder och sån rull på företaget efter bara ett enda år!  



2010-09-08 | 12:16:15

Ckecklist

Förstår inte att de e lika från dag till dag. ofta när jag e på jobbet och håller igång så är jag jätte taggad för att åka hem o plocka, städa och fixa... och varje dag ja kommer hem och innanför dörren så är det som om luften går ur mig totalt... känns bara som alla måsten är en börda och jag helst av allt bara vill sova bort tiden.
Nu har ja sovit bort många eftermiddagar o kvällar den senaste tiden och skjutit alla måsten framåt. Tänkte nu bryta mönstret!

Ska därför nu skriva upp min checklista för den här dagen! sen kommer jag gå in ikväll innan ja lägger mej och hoppas att ja kan stryka över alla punkter! men innan jag börjar ska ja börja med den livsfarliga blunden som brukar vara ett par timmar. till kl 15.00 max har jag bestämt!

  • Dammsuga lägenheten
  • skura golven
  • Diska
  • Bädda rent i sängen
  • Packa upp den fulla flyttkartongen
  • Plocka undan skräp
  • Sy en duk till matbordet

2010-09-07 | 17:47:23

BusterBilder

Här kommer morgonens utlovade bilder på en ren och snygg Buster!







2010-09-07 | 06:42:02

Buster

Igår så var Sannaland´s Baccardi (Buster) hos mej hela dagen och fick sig en rejäl omgång av bad, fön, klipp, fotografering osv. Detta tog ju såklart sin lilla tid men han var verkligen super duktig! Långt över förväntan jag hade när det gällde honom och stå still och sköta sig. Kanske berodde på att husse tog på sig som uppgift att trötta ut honom rejält innan... med de menade han tydligen att gå vilse uppe i skogen vid dagis. Fick hämta dom en bra bit därifrån efter en lång stund! Men trött var han iaf. =)
Det blev en heldag som slutade med att jag stupade i säng... helt utmattad efter helgen o dagen jobb!

Bilderna som togs på Buster är i Annas kamera på dagis så jag får se om jag får in dom under dagen. Tänkte fram tills dess bjuda på en valpbild på honom och har letat igenom "hela" datorn där ja kan tänka mej att mappen ska finnas... men hittar den inte... Spårlöst försvunnen! sökningen gav ingen träff vilket får mig att tro att jag kanske har bilderna i nån annan dator eller att jag har gått miste om dom! de vore ju illa!

Nu ska ja sova ett par timmar till innan ja ska vidare till dagis för ytterligare ett dygns arbete. Idag kommer det en grupp på studiebesök till oss! Kan ju bli spännande!

Natti!

2010-09-05 | 18:53:26

The book of Eli

Nu har jag kollat på den andra filmen oxå. The book of Eli.... Riktigt bra film tycker ja! Trodde inte jag skulle gilla den så mycket eftersom det kanske inte är min typ av film riktigt... kanske var därför jag tyckte den var så bra, för att jag inte hade några större förväntningar på den.

Har haft en söt Aurora i knät i nästan hela filmen. Kul att hon verkligen tycker själv att hon får plats tillsammans med mej i en fotölj, de såg ju inge vidare skönt ut för henne men uppenbarligen så funkade de ju bra eftersom 1 timme inte va några problem för henne!


2010-09-05 | 16:40:29

Movietajm

Idag tyckte jag att jag var värd lite riktig avkoppling eftersom jag har varit på jobbet sedan i fredagsmorse och kommer inte åka härifrån förrän imorgon eftermiddag.
Är ju inte helt hundra tipptopp heller... Så det blev att hyra 2 filmer, köpa lite godis, chips och dricka!

Har än så länge sett den första filmen. Hierro! Tycker absolut att filmen är värd att se, det står thriller, skräck, rysare.... hmm, de vet ja väl inte riktigt om ja kan hålla med om...
Tycker det var en fin film och jag tror att man verkligen skulle bli likadan om man förlorade sitt barn!




Kommer att kommentera även nästa film under kvällen när jag har kollat på den...

Har även införskaffat mig en helt ny bloggdesign som kommer att komma in på sidan inom kort. Orkade inte med att försöka mej på de där mer eftersom jag mest strular till det för att sen inte ha ork eller motivation att rätta till det. Så det blev ett köp... Av superduktiga Mimmi!

Har själv inte sett resultatet än så jag tycker de är lite spännande!


2010-09-04 | 11:48:43

Hittat hem!

Nu gick det fort... hunden har redan hittat hem! =) En väldigt glad hund blev det när matte kom!

2010-09-04 | 06:49:02

Hittehund

Inatt på min tidningsrunda så hittade jag en hund i Björneborg som kom och trippade fram på tackjärnsgatan nästan vid Konsum! väntade en stund på att en husse/matte skulle komma efter men helt tomt på folk så jag tog med honom och hoppades att möta någon eller se om det kunde lysa i något hus så man kunde fråga... men byn vara helt död!

Vems är hunden? Ringer det någon klockan vems det kan vara?
Jag känner själv igen honom lite men där tar de slut... kan inte minnas varför han är bekant!

Har ringt till polisen och sagt att han finns att hämta på Kristinehamns Hunddagis. Hoppas att han ska komma till rätt så snart som möjligt. Han är jättemysig och trevlig.
Vi kommer att ha honom kvar på dagis så antingen tills han kommer till rätta eller så länge vi kan.


2010-09-03 | 19:38:56

Lite Kärlek

Sitter och surfar runt lite och kollar efter höst/vinter kläder som jag skulle vilja ha!!!

Kan ju säga att jag hittar en hel del men har fått ett par favoriter som inte riktigt kan falla ut ur huvudet... Tyvärr får jag väl säga för det var inte riktigt i den prisklassen som jag hade tänkt mej!
Dessa UNDERBARA 2!!!

Långa strumpor från Odd Molly. Pris: 799:-
Mössa från Odd Molly. Pris: 1295:-  

Såå Snyggt men mer är 2000:- för ETT par strumpor och EN Mössa... Hmm... vet inte de ja!
Frågan är vem som kommer vinna den här kampen... Klokheten eller viljan!??

  


2010-09-02 | 21:19:36

Lene i motvind!

Idag är ja Lessen, förbannad, besviken.... Ja ja vet inte riktigt hur ja känner mig nu faktiskt! Alla känslor på en gång!
Det har bara varit för mycket den senaste tiden och idag har jag tillbringat ett X antal timmar på Karlskoga Djurklinik med hundarna! Tequila tog bort sina stygn... Det ser väldigt fint ut så det är skönt...
Aurora har gjort ultraljud... HON ÄR TOM! Så inga valpar denna gång... Besvikelse! Har även tagit lite andra prover på Aurora som alla var normala!
Så nu är det bara sopa undan all planering som jag har lagt ner i samband me valpar, jobb och så!

Är lite oense med personer som jag inte vill vara det med vilket tar alldeles för mycke energi från mig just nu, försöker spara på den energin och lägga den på hundarna istället! Får jobba lite mer på de.... synd att det bara ska bli missuppfattningar hela tiden.


Känner mej heller inte helt hundra vilket inte underlättar just nu... Känns bara som ja går i en riktigt brant backe i rejäl motvind!